300g vepř.masa z plecka
250g vepř.masa z hlavy
250g telecího masa
3 vepř.nožičky
sůl
100g kořenové zeleniny
1 velká cibule
8 zrnek celého pepře
2dcl octa
mletý pepř
2 lžíce oleje
cibule a citron na zdobení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřové a telecí maso,nožičky,nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli uvaříme v osolené vodě do měkka.Měkké maso vyjmeme z polévky,nožičky vložíme zpěz do polévky a maso pokrájíme na kostky.Do polévky přidáme podle chuti ocet a ještě vaříme 30 - 40 min.Pokrájené maso vložíme do mísy,pekáče,malých misek nebo formiček a zalijeme zcezeným vývarem a několik hodin necháme v chladnu ztuhnout.Po té huspeninu vyklopíme,okořeníme a ozdobíme citronem,zeleninou a pokapeme směsí octa,oleje a cibule