Tuk rozpustíme ve vodní lázni a do vroucího postupně vmícháváme směs ostatních surovin. Po dokonalém rozpuštění dosladíme dle chuti a necháme vše za stálého míchání "povařit" cca 5 minut. Připravenou čokoládou plníme formičky na vánoční cukroví nebo silná plata z ozdobných bonboniér (tenká se teplem deformují). Před plněním je vhodné formičky vypláchnout studenou vodou, aby se čokoláda nepřilepila. Ztuhnout necháme v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc. Opatrně vyklepneme a konzumujeme mírně chlazené.
superni mnamka
HNed si tohle udelam, az budu mit vice casu.. Pamatuji si totiz, ze tohle delavala moje maminka a byla to takova mnamka, ze jsme to se sestrou hned snedli :-)
Napsal: hanka dne 12.11.2009 00:01:14
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Domácí čokoláda: