| Formuláře na PC | EET Účtenky | Domácí účto | Rybář | Zbrojní průkaz | Pletení | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Recepty doma | Snadné hubnutí | Email šablony | Omalovánky | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Domácí čokoláda


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:13.8.2009

Ingredience:

250g ztuženého tuku
50g moučkového cukru
60g [4 lžíce] sušeného mléka
70g kakaového prášku
50g [3-4 lžíce] škrobu (vanilkový puding)
20g [1 sáček] vanilinového cukru nebo 1/2 vanilkového lusku

Popis:

Tuk rozpustíme ve vodní lázni a do vroucího postupně vmícháváme směs ostatních surovin. Po dokonalém rozpuštění dosladíme dle chuti a necháme vše za stálého míchání "povařit" cca 5 minut. Připravenou čokoládou plníme formičky na vánoční cukroví nebo silná plata z ozdobných bonboniér (tenká se teplem deformují). Před plněním je vhodné formičky vypláchnout studenou vodou, aby se čokoláda nepřilepila. Ztuhnout necháme v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc. Opatrně vyklepneme a konzumujeme mírně chlazené.


Jít na recept Domácí čokoláda >>