|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
Recept na Domácí chléb s tymiánem
|
|
|
| |
Postup přípravy:Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a odstavíme. Mezitím vezmeme mouku, kterou smícháme se solí, tymiánem a kmínem. Do vzniklé směsi nalijeme náš kvásek. Nakonec přilijeme vlažnou vodu, vypracujeme těsto a necháme asi jednu hodinu kynout.
Z vykynutého těsta vytvarujeme mokrýma rukama dvě šišky. Vezmeme plech a posypeme ho silnou vrstvou mouky. Pak na plech položíme dva bochníky, které jsme vytvarovali. Necháme ještě 20 minut kynout. Mezitím zapneme troubu.
Těsně před vložením chleba do trouby jej potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě. Chléb pečeme zprudka asi 5 minut, pak snížíme teplotu a dopékáme dalších 30 až 45 minut. Během pečení chléb pravidelně potíráme octovou vodou.
Nejlepší chléb je samozřejmě čerstvý a teplý. Po vyjmutí ho nechte vychladnout a můžete konzumovat.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Domácí chléb s tymiánem, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/domaci-chleb-s-tymianem">Recept: Domácí chléb s tymiánem</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Domácí chléb s tymiánem:
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Chléb, dalamánky
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|