| EET Účtenky | Rybář | Recepty doma | Email šablony | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | FormOffice | Formuláře na PC | Pletení | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Omalovánky | Domácí účto | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Domácí chléb s tymiánem


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:18.9.2013

Ingredience:

cukr
sůl 2lžičky
ocet
kmín 2lžičky
tymián 2lžičky
voda
droždí 1 kostka
hradká mouka 500 g
vlažná voda 2 hrnky
vlažné mléko 3 lžíce

Popis:

Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a odstavíme. Mezitím vezmeme mouku, kterou smícháme se solí, tymiánem a kmínem. Do vzniklé směsi nalijeme náš kvásek. Nakonec přilijeme vlažnou vodu, vypracujeme těsto a necháme asi jednu hodinu kynout.
Z vykynutého těsta vytvarujeme mokrýma rukama dvě šišky. Vezmeme plech a posypeme ho silnou vrstvou mouky. Pak na plech položíme dva bochníky, které jsme vytvarovali. Necháme ještě 20 minut kynout. Mezitím zapneme troubu.
Těsně před vložením chleba do trouby jej potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě. Chléb pečeme zprudka asi 5 minut, pak snížíme teplotu a dopékáme dalších 30 až 45 minut. Během pečení chléb pravidelně potíráme octovou vodou.
Nejlepší chléb je samozřejmě čerstvý a teplý. Po vyjmutí ho nechte vychladnout a můžete konzumovat.


Jít na recept Domácí chléb s tymiánem >>