|
Recept na Dobré slané rohlíčky
|
|
|
| |
Postup přípravy:Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru, zamícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek ( doba vzejítí kvásku se liší podle teploty prostředí a kvality droždí, ale je to asi 15 minut až půl hodiny ). Mezi tím přes sítko smícháme obě mouky na vál, přidáme změklou Heru, vejce a pokropíme polovinou vlažného vína. Ručně pomalu a dobře vypracujeme těsto. Zbytek vína přidáváme dle potřeby tak, aby těsto bylo vláčné a aby se nalepilo. Někdy není nutné víno použít všechno.
Těsto dáme do širší a nižší vlažné nádoby. Zaprášíme hladkou moukou, přikrejeme utěrkou a dáme vykynout na teplé místo - 45 až 60 minut.
Po vykynutí těsto rozdělíme na asi tři až čtyři bochánky, vyválíme na placky, potřeme horkou Herou a nakrájíme na trojúhelníčky a to buď menší nebo větší - je to o tom zda chcete rohlíčky nebo rohlíky, ale když budeme z trojúhelníčků rolovat rohlíčky a tyto budou budou mít víc vrstev tak budou lepší-křupavější. Srolované rohlíčky potíráme vejcem, sypeme solí a kmínem, necháme na plechu ještě mírně dokynout a pečeme do zlatova.
A ještě tip : přidejte do těsta česnek dle libosti-jsou skvělé. Dobrou chuť.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Dobré slané rohlíčky, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/dobre-slane-rohlicky">Recept: Dobré slané rohlíčky</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Dobré slané rohlíčky:
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|