| Pletení | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře na PC | Email šablony | DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Rybář | Recepty doma | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Domácí účto | FormOffice | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dobré slané rohlíčky


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:14.6.2009

Ingredience:

50 dkg hrubé mouky + 50 dkg hladké
5 deka droždí ( sušené raději ne )
1 vejce
půl litru vlažného bílého vína
1 celá Hera do těsta+ půlka Hery na potírání
sůl
kmín a troška cukru do kvásku

Popis:

Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru, zamícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek ( doba vzejítí kvásku se liší podle teploty prostředí a kvality droždí, ale je to asi 15 minut až půl hodiny ). Mezi tím přes sítko smícháme obě mouky na vál, přidáme změklou Heru, vejce a pokropíme polovinou vlažného vína. Ručně pomalu a dobře vypracujeme těsto. Zbytek vína přidáváme dle potřeby tak, aby těsto bylo vláčné a aby se nalepilo. Někdy není nutné víno použít všechno.
Těsto dáme do širší a nižší vlažné nádoby. Zaprášíme hladkou moukou, přikrejeme utěrkou a dáme vykynout na teplé místo - 45 až 60 minut.
Po vykynutí těsto rozdělíme na asi tři až čtyři bochánky, vyválíme na placky, potřeme horkou Herou a nakrájíme na trojúhelníčky a to buď menší nebo větší - je to o tom zda chcete rohlíčky nebo rohlíky, ale když budeme z trojúhelníčků rolovat rohlíčky a tyto budou budou mít víc vrstev tak budou lepší-křupavější. Srolované rohlíčky potíráme vejcem, sypeme solí a kmínem, necháme na plechu ještě mírně dokynout a pečeme do zlatova.
A ještě tip : přidejte do těsta česnek dle libosti-jsou skvělé. Dobrou chuť.


Jít na recept Dobré slané rohlíčky >>