| Pletení | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře na PC | Email šablony | DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Rybář | Recepty doma | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Domácí účto | FormOffice | Omalovánky |
|
| ||||||||
Dobré slané rohlíčky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 50 dkg hrubé mouky + 50 dkg hladké | ||||||||
Popis: Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru, zamícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek ( doba vzejítí kvásku se liší podle teploty prostředí a kvality droždí, ale je to asi 15 minut až půl hodiny ). Mezi tím přes sítko smícháme obě mouky na vál, přidáme změklou Heru, vejce a pokropíme polovinou vlažného vína. Ručně pomalu a dobře vypracujeme těsto. Zbytek vína přidáváme dle potřeby tak, aby těsto bylo vláčné a aby se nalepilo. Někdy není nutné víno použít všechno. |