400-500g pravé svíčkové
1ks červené nebo zelené papriky
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
olej
1 lžíce másla
sůl,pepř,chilli
3 lžíce smetany
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Odblaněnou svíčkovou(střed šálu) rozpůlíme přes vlákno a lehce naklepeme či rozmáčkneme do tvaru beefsteaku vysokého 2-4cm. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Rozpálíme malé množství oleje na pánvi a zprudka oba steaky opékáme po obou stranách(asi 3-6 min),výjmeme stranou. Pak do výpeku přidáme máslo a 1/2 lžíce hladké mouky, lehce orestujeme a přidáme hořčici a kečup. Až nám orestovaná směs začne vonět, zalejeme 2dcl vody, osolíme a přidáme špetku čilli a nakrájenou čerstvou papriku na nudličky. Provaříme , přidáme steaky a smetanu, lehce 1 min provaříme z obou stran a servírujeme.