700 g brambor
2 cibule
4 lžíce fazolek
2 feferonky
100 g anglické slaniny
2 dl světlého piva
2 dl smetany
olej na vymazání pekáčku
sůl,mletý pepř
lístky libečku
4 lžíce strouhaného sýra
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme olejem a klademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou slaninu a feferonku. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanými lístečky libečku a vše opakujeme (nakonec dáme brambory).
Povrch ještě pokapeme olejem a zalijeme pivem rozšlehaným se smetanou. Pečeme 30 minut při 200 °C.
Nakonec posypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut zapečeme při snížené teplotě na 150 °C.