|
Recept na Dal Bhat - tradiční nepálský pokrm
|
|
|
| |
Postup přípravy:Do vařící vody přidáme masur dál a vaříme na mírném plameni do změknutí, tj. asi 15 minut a sundáme z plynu. Mezitím dáme vařit rýži.
Přidáme nastrouhaný zázvor, čili nakrájené na kolečka, sůl, cukr a tamarind, promícháme a ještě chvilku povaříme.
Na malé pánvičce rozehřejeme olej, osmahneme hořčičná semínka a v momentě, kdy semínka začnou vyskakovat z pánvičky, sundáme z plamene a přidáme do směsi s masur dálem.
Přidáme five-spice, zakryjeme a necháme chvilku odstát, aby se chuť rozležela.
Podáváme s rýži, posypané najemno nakrájenými lístky koriandru.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Dal Bhat - tradiční nepálský pokrm, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/dal-bhat-tradicni-nepalsky-pokrm">Recept: Dal Bhat - tradiční nepálský pokrm</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Dal Bhat - tradiční nepálský pokrm:
|