| Hromadné emaily | Domácí účto | EET Účtenky | Email šablony | FormOffice | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | DWN.cz | Recepty doma | Počítej Kalorie | Rybář | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dal Bhat - tradiční nepálský pokrm


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:13.9.2018

Ingredience:

3 hrníčky vody
200 g masur dálu (červená čočka)
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička nakrájené čerstvé zelené čili papričky
půl lžičky semínek černé hořčice
půl lžičky five-spice (směs ze skořice, koriandru, bobkového listu, badyánu a anýzu)
tamarind nebo polovinu citrónu
sůl
cukr
olej
čerstvé lístky koriandru
500 g rýže

Popis:

Do vařící vody přidáme masur dál a vaříme na mírném plameni do změknutí, tj. asi 15 minut a sundáme z plynu. Mezitím dáme vařit rýži.
Přidáme nastrouhaný zázvor, čili nakrájené na kolečka, sůl, cukr a tamarind, promícháme a ještě chvilku povaříme.
Na malé pánvičce rozehřejeme olej, osmahneme hořčičná semínka a v momentě, kdy semínka začnou vyskakovat z pánvičky, sundáme z plamene a přidáme do směsi s masur dálem.
Přidáme five-spice, zakryjeme a necháme chvilku odstát, aby se chuť rozležela.
Podáváme s rýži, posypané najemno nakrájenými lístky koriandru.


Jít na recept Dal Bhat - tradiční nepálský pokrm >>