1 středně velká cuketa
2 plátky jehněčího masa
1/2 svazku tymiánu
1 polévková lžíce oleje
800 ml čirého vývaru z kostky
sůl
mletý černý pepř
2-3 lžíce sherry
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cuketu očistíme, omyjeme a podélně nakrájíme na tenké proužky. Opereme a osušíme tymián a z jeho snítek stáhneme lístky. Jehněčí maso opláchneme, osušíme a pokrájíme na drobné kostky.
V hrnci rozpálíme olej a maso na něm za stálého míchání opečeme. Přidáme tymián a zalijeme vývarem z kostky. Rovněž přidáme nakrájenou cuktetu a zhruba 5 minut vaříme. Před podáváním ochutíme polévku s jehněčím a cuketou solí, mletým černým pepřem a sherry