máslo
hl. mouka
mušle sv. Jakuba
(lze nahradit uvařeným masem žraloka,krevety,slávky)
plechovka krájených žampiónů
1dcl bílého vína
strouhaný ementál
strouhanka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
udělat jíšku z 75 g másla a 3 polévkových lžic mouky
přidat štávu z coquilles St Jaques
z krevet
z hub (Pokud máme konzervu)
.......
přidat 5-10 cl smetany, povařit tak, aby vznikla hustá omáčka
na konci přidat trochu bílého vína
Mušle vymazat máslem a dát do nich maso z coquilles St Jaques,
krevet, hub, krabů, mušlí.............
Zalít připravenou omáčkou
Posypat nastrouhaným ementálem nebo jiným tvrdým sýrem
Po okrajích mušlí posypat strouhankou aby v troubě nepřekypěly
Položit na vrch malý kousek másla
Pečeme 10-15 min , horké troubě stačí 5 min