máslo 9dkg
čokoláda na vaření 14dkg
cukr 12dkg
smetana na šlehání 400ml
rum 4 lžíce
skořice špetka
vejce 3ks
toustový chléb
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rozpustíme v míse postavené nad hrncem s mírně vroucí
vodou máslo,čokoládu na vaření,cukr a smetanu na šlehání.Přidáme rum a špetku skořice.Potom to všechno opatrně ušleháme metlou a odstavíme.Směs přidáme k třem
mírně rozšlehaným vejcím a zamícháme.Do zapékací nádoby nalijeme vrstvu čokoládové hmoty,rozložíme trojůhelníky
toustového chleba a zalijeme polovinou zbývající čokoládové hmoty.Dáme druhou vrstvu toustového chleba a zalijeme zbytkem čokoládové hmoty.Tedˇto přikryjeme a
necháme minimálně 24hodin odpočinout.Potom žemlovku
pečeme v předehřáté troubě.Výkon trouby nastavíme na
necelou polovinu a pečeme 30až35minut.