čínské zelí 100 g
hlávkové zelí 200 g
citronová šťáva 20 ml
olej olivový extra virgin 50 ml
pórek 5 dkg
červená cibule 10 dkg
sojová omáčka 2 lžičky
mleté feferony nebo chili papričky 2 špetky
sůl
cukr krupice špetka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zelí omejeme a pokrájíme na nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše vložíme do salátové mísy a zakapeme citronovou šťávou. Červenou cibulku nakrájíme na malé kousky a mírně osmažíme na oleji do sklovata, přidáme do salátu a vše dobře promícháme, ochutíme cukrem, špetkou soli,sojovou omáčkou,chili nebo feferony a zakapeme olejem. V chladu necháme odležet asi 3 hodiny.