Ingredience:
česnek 1 stroužek
olej 2 lžíce
vermut 5 lžic
menší cibule 1 ks
sójová omáčka 2 lžíce
rýžových nudlí (těstovin) 400 g
maso na svíčkovou 400 g
řapík celeru 1 ks
hub (jidášovo ucho) 10 g
čínský vývar (kari pasta + rybí omáčka) 2 dl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nudle uvaříme, scedíme je a uložíme na teplé místo.
Mezitím vložíme do vlažné vody houby a necháme je asi 5min změknout. Ve vysoké pánvi, nejlépe woku, rozehřejeme olej, přidáme na jemné proužky nakrájené maso a osmahneme ho ze všech stran dohněda.
Pak vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájený celer, prolisovaný česnek, zalijeme vínem a minutu podusíme. Pak přidáme předem namočené houby, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a na mírném ohni prohřejeme krátce pod pokličkou. Ochutíme sojovou omáčkou a můžeme podávát.