1 litr vývaru z bujonu
100 g chlebových kůrek
100 g anglické slaniny
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
pepř,sůl
špetka zázvoru
zelená petrželka nebo pažitka na ozdobu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejdříve si nakrájíme na malé kousky anglickou slaninu a chlebové kůrky. Nakrájenou slaninu opečeme dozlatova, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a osmažíme. Přidáme nakrájené kůrky chleba a zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Zvolna povaříme asi 15 minut a občas promícháme. Do hotové omáčky přidáme prolisovaný česnek, dle chuti ochutíme pepřem, solí a zázvorem. Nakonec ozdobíme jemně sekanou petrželkou nebo pažitkou. Omáčku můžeme podávat s brambory k vařenému masu.