| Email šablony | Recepty doma | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Domácí účto | EET Účtenky | DWN.cz | Pletení | Hromadné emaily | Rybář | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | FormOffice |
|
| ||||||||
Chlebová omáčka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 litr vývaru z bujonu | ||||||||
Popis: Nejdříve si nakrájíme na malé kousky anglickou slaninu a chlebové kůrky. Nakrájenou slaninu opečeme dozlatova, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a osmažíme. Přidáme nakrájené kůrky chleba a zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Zvolna povaříme asi 15 minut a občas promícháme. Do hotové omáčky přidáme prolisovaný česnek, dle chuti ochutíme pepřem, solí a zázvorem. Nakonec ozdobíme jemně sekanou petrželkou nebo pažitkou. Omáčku můžeme podávat s brambory k vařenému masu. |