Na korpus:
125 g hladké mouky
60 g cukru, nejlépe třtinového
nastrouhaná kůra z jednoho citónu
125 g másla
1 žloutek
Na náplň:
500 g lučiny
500 g ricotty
250 g cukru, nejlépe třinového
nastrpuhaná kůra z jednoho citrónu a pomeranče
5 rozšlehaných vajec
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
hl. mouku, cukr, máslo, žloutek a cit. kůru uhněteme do kompaktního těsta. To zabalíme do fólie a dáme na půl hodinky odpočinout do chladničky.
Rozehřejeme troubu na 200°C. Část těsta poklademe na dno formy a pečeme 15 minut.
Poté vyjmeme z trouby a vyválíme ze zbytku těsta okraj, který přiložíme k vnitřnímu okraji formy.
Mixérem smícháme ricottu s lučinou. Přidáme cukr a citrónovou a pomerančovou kůru.
Poté pomalu přiléváme rozšlehaná vejce.
Nakonec směs vylijeme do připravené ( vyplněné ) formy a pečeme při teplotě 160°C ještě přibližně 75 minut