1,5 kg červeného zelí
200 g husího sádla
2 červené cibule
100 g krupicového cukru
1 l jablečného džusu
1 badyán
5 hřebíčků
200 g sušených jablek (křížal)
2 velké hrušky
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zelí nakrájíme na jemné nudličky. Na sádle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, zarestujeme, zasypeme cukrem a pokud to jen trochu jde, tak necháme zkaramelizovat. Zalijeme půl litrem džusu a přidáme všechno koření. Zaklopíme a dusíme do poloměkka. Během dušení postupně doléváme džus. Hrušky okrájíme a nakrájíme na středně velké kostičky. Tyto kostičky přidáme společně s křížalami do zelí. Jemně osolíme a ještě chvilku podusíme.