| Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Recepty doma | Pletení | Hromadné emaily | Omalovánky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Červené zelí s hruškami a sušenými jablky


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:5.5.2016

Ingredience:

1,5 kg červeného zelí
200 g husího sádla
2 červené cibule
100 g krupicového cukru
1 l jablečného džusu
1 badyán
5 hřebíčků
200 g sušených jablek (křížal)
2 velké hrušky
sůl

Popis:

Zelí nakrájíme na jemné nudličky. Na sádle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, zarestujeme, zasypeme cukrem a pokud to jen trochu jde, tak necháme zkaramelizovat. Zalijeme půl litrem džusu a přidáme všechno koření. Zaklopíme a dusíme do poloměkka. Během dušení postupně doléváme džus. Hrušky okrájíme a nakrájíme na středně velké kostičky. Tyto kostičky přidáme společně s křížalami do zelí. Jemně osolíme a ještě chvilku podusíme.


Jít na recept Červené zelí s hruškami a sušenými jablky >>