2 kg syrových okroužených brambor
(nakrájených na cca 1 cm plátky)
1 kg jakéhokoliv vepřového nebo drůbežího masa
(nakrajeného na 0,5 cm plátky (i játra, králík atd.)
1/2 kg cibule (oloupané a nakrájené na kroužky)
1 velká šlehačka
(možno nahradit rozpuštěným máslem s mlékem)
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na pekáč prokládáme naporcované maso a brambory. Nejspodnější vrstva bude maso a horní brambory. Při prokládání rovnoměrně dáváme cibuli.Takto poskládané maso a brambory na závěr zalejeme šlehačkou.
Necháme 45 minut péci v troubě na 250 stupňů - až jsou horní brambory do zlatova.Podáváme jako maso z bramborem - vhodná příloha je okurek nebo sterilované zelí nebo jakákoliv sterilovaná zelenina (dle chuti).