| Recepty doma | FormOffice | Pletení | Formuláře na PC | Omalovánky | Rybář | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Email šablony | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Celé jídlo z jednoho "hrnce"


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:15.6.2010

Ingredience:

2 kg syrových okroužených brambor
(nakrájených na cca 1 cm plátky)
1 kg jakéhokoliv vepřového nebo drůbežího masa
(nakrajeného na 0,5 cm plátky (i játra, králík atd.)
1/2 kg cibule (oloupané a nakrájené na kroužky)
1 velká šlehačka
(možno nahradit rozpuštěným máslem s mlékem)
sůl

Popis:

Na pekáč prokládáme naporcované maso a brambory. Nejspodnější vrstva bude maso a horní brambory. Při prokládání rovnoměrně dáváme cibuli.Takto poskládané maso a brambory na závěr zalejeme šlehačkou.
Necháme 45 minut péci v troubě na 250 stupňů - až jsou horní brambory do zlatova.Podáváme jako maso z bramborem - vhodná příloha je okurek nebo sterilované zelí nebo jakákoliv sterilovaná zelenina (dle chuti).


Jít na recept Celé jídlo z jednoho "hrnce" >>