HomePack3000 - programy na doma Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
Recept na Candát v sýrové krustě - županu
|
|
|
| |
Postup přípravy:Rybu očistíme,omyjeme,osušíme,napaporcujeme tak,že naříznene kůži od hřbetu po břicho a přerušíme páteř v místě porcí ( porce 5-10cm široké. Ryba musí zůstat v celku proto páteř rozřízneme špičkou nože, který vrazíme do páteře z boku ryby.
Rybu jsme nařízli též po hřbetu kolem hřbetní plotve, kterou jsme vyjmuli.
Výsledek- ryba leží na roztažené břišní dutině a od hřbetu dolů máme naznačené porce naříznutím kůže a přerušením páteře.
Rybu osolíme a okořeníme, můžeme umlít koření se solí a oboje spojit v jednu operaci.Zbylé máslo vložíme v plátcích do naříznutého hřbetu ryby.
Rybu vložíme do pekáče vytřeného máslem a pečeme na 250 C. 20 min. Na posledních caa 10 min můžeme použít jen horní spirálu.
Po rozpuštění másla v hřbetě ryby přilejeme víno a vzniklým výpekem rybu poléváme.
Sýr nastrouháme na jemno, smícháme.
Jakmile má ryba zlatavou kůrku ze sýru uděláme na rybě
"župan" snažíme se sýr co nejvíce na rybu navršit. Obracečkou jej uplácáme do krusty.
Prutce dpečeme jen na horní spirálu - gryl. Sýr je do zlatova. 10-15.min.
Servírujeme před stolovníky - celá ryba vypadá velmi hezky - z celé ryby odělujeme naříznuté porce.
Podáváme s vařeným bramborem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Candát v sýrové krustě - županu, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/candat-v-syrove-kruste-zupanu">Recept: Candát v sýrové krustě - županu</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Candát v sýrové krustě - županu:
|