2 hrnky rýže s kulatými zrnky
2 balíčky kuřecí polévkové směsi
velká ("sedmičková") sklenice zavařeného leča (v sezoně čersvá paprika
cibule a rajčata)
sladká mletá paprika
lžíce oleje
půl hrsti sušené saturejky (nejlepší je originální čubrica)
vegeta na dochucení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuřecí směs omyjeme a necháme vařit ve vodě s lžící oleje a sladkou paprikou do poloměkka. Rýži propláchneme studenou vodou a rovnoměrně rozložíme na plech. Podlejeme lečem, které rozředíme vývarem (nebojte se dát více vývaru, vydusí se)a poklademe díly z kuřecí směsi. Zaprášíme drhnutou saturejkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180-200 °C. Podle stavu rýže ještě podléváme (kulatá rýže dobře saje, ale neměla by po změknutí "stát ve vodě"). Dochutíme vegetou. Osvědčenou přílohou jsou kyselé okurky.