| Omalovánky | FormOffice | Recepty doma | Email šablony | Pletení | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | DWN.cz | Rybář | Hromadné emaily | Domácí účto | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Bulharská rýže | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 2 hrnky rýže s kulatými zrnky | ||||||||
Popis: Kuřecí směs omyjeme a necháme vařit ve vodě s lžící oleje a sladkou paprikou do poloměkka. Rýži propláchneme studenou vodou a rovnoměrně rozložíme na plech. Podlejeme lečem, které rozředíme vývarem (nebojte se dát více vývaru, vydusí se)a poklademe díly z kuřecí směsi. Zaprášíme drhnutou saturejkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180-200 °C. Podle stavu rýže ještě podléváme (kulatá rýže dobře saje, ale neměla by po změknutí "stát ve vodě"). Dochutíme vegetou. Osvědčenou přílohou jsou kyselé okurky. |