500 g malých nových brambor
400 g mladé růžičkové kapusty
1 lžíce másla
sůl ,pepř
čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
2 čekankové puky
bylinková zálivka:
1 šalotka
3 lžíce bílého vinného octa
hořčice na špičku nože
6 lžic panenského olivového oleje
1 lžíce nadrobno rozsekané petrželky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory vydrhnout kartáčkem a vaříme 20 - 25 minut do měkka .Pak je sceďte ,olupejte a nakrájené na plátky nechte vychladnout.
Růžičkovou kapustu očistěte a oprte .V hrnci rozpusťte máslo a kapustu asi 5 min smažte ,přilijte trochu vody a smažte dalších 10 minut.Vyjměte a nechte okapat a ochutíte solí ,pepřem a muškátovým oříškem.Čekanku rozeberte na jednotlivé listy a pokrájejte .
Šalotku na zálivku oloupejte a na drobno nasekejte .Smíchejte ocet hořčici sůl,pepřa postupně vmíchejte olej.Pak přidete šalotku a bylinky.
Brambory ,čekanku a kapustu rozdělte na 4 talíře pokapejte zálivkou a před podáváním nechte krátce táhnout.