10 velkých brambor
500 ml smetany
2 lžíce mouky
2 lžíce másla
500 ml vývaru
125 ml rajského protlaku
nasekaná zelená petrželka
400 gramů hovězího masa
1 cibule
1 lžíce sádla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáčku. Připravíme si rajčatovou omáčku. Mouku osmažíme na suché pánvi, rozmícháme ji s vývarem, přecedíme, přilejeme smetanu a vaříme pět až deset minut, pak přidáme máslo a trošku soli. Rajský protlak ohřejeme, mícháme a pak přidáme k smetanové omáčce. Brambory zalijeme omáčkou a zapékáme v troubě rozehřáté na 200 stupňů dvacet až pětadvacet minut.