800 g ve slupce uvařených brambor z minulého dne,
200 g anglické slaniny,
2 lžičky celozrnné hořčice,
4 červené cibule,
4 řapíky celeru,
sůl,
pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Vařené brambory oloupeme a rozpůlíme. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a na velké pánvi opečeme dokřupava. Vmícháme hořčici.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme ke slanině a společně osmahneme. Řapíkatý celer oloupeme a osušíme, oddělíme zeleň, stáhneme tvrdá vnější vlákna a řapíky pokrájíme na plátky. Zeleň nadrobno posekáme a odložíme stranou. Celer přidáme do pánve a opečeme společně s cibulí a slaninou.
3. Přidáme půlky brambor a za občasného zamíchání opečeme dozlatova a dokřupava. Podle chuti osolíme a opepříme a podáváme sypané sekanými celerovými lístky.
Tip: Jemnější a méně tučný bude tento pokrm se šunkou