1 kg brambor
3 vejce
1/2 l. mléka
2 vrchovaté lžíce pol.hrubé mouky
tuk
sůl
Masová směs:
1/2kg ml.masa
1 větší cibule
pepř,sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory nakrájíme na plátky.
Nádivka:Cibulku osmahnout natuku,přidáme maso,osolíme a opepříme a chvíli restujeme.
Do pečící nádoby dáváme postupně plátky brambor a vrstvy nádivky tak,aby poslední vrstva byla z brambor.
Po krátkém pečení vše zalijeme nálevem,který připravíme z 1/2 l.mléka,3 žloutků a pol.hrubé mouky.Osolíme,promícháme a přidáme sníh ze zbylých bílků.Musaku tímto zalijeme a pečeme asi 3/4 hod. ve středně vyhřáté troubě.