4-5 brambor
2 vejce
100 g Ementálu
kousek celeru
1 menší cibule
cca 3 lžíce hladké pohankové mouky
1 lžička majoránky
1/2 lžičky bylinného nebo bílého pepře
1 lžička mořské soli
1 lžíce dýňových semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
ghí nebo olej na smažení
česneková pasta
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření. Hustotu těsta upravíme moukou, případně vodou. Smažíme na teflonce s minimem tuku.
Doporučuji (přepuštěné máslo), dodá zvláštní chuť i vůni. Hotové bramboráky potřeme dle chuti česnekovou pastou a přeložíme napůl. Možno ozdobit lžící bílého jogurtu.