4-5 větších brambor
1 větší cibole
3 lžíce hl. mouky (v případě vodnatějších brambor
přidat)
špetka soli
1 vejce
umyté ovoce dle chutě (borůvky,půlené švestky ....)
3 lžíce olej
( cukr na posýpaní, máslo)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Brambory a cibuli na struhadle natřeme, přidáme
mouku a vejce a rozmícháme
2. Na plech s vyšším okrajem dáme olej nebo máslo,
tak aby byl celý vymaštěný, necháme rozehřát a
do něj vylijeme směs a rovnoměrně rozetřeme.
Na rozetřené těsto rozložíme ovoce a pečeme v
troubě - až začnou hnědnout okraje.
3. Upečený bramborák, hned po vytažení s trouby,
pocukrujeme a naporcujem. Podáváme teplý.