|
Recept na Boršč podle Víta
|
|
|
| |
Postup přípravy:Hovězí maso uvaříme v osolené vodě doměkka, pak je vyjmeme, vývar odmastíme. Oloupanou červenou řepu jemně nastrouháme, mrkev nakrájím na nudličky, cibuli
na tenká půlkolečka, rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a drobně pokrájíme. Polovinu připravené červené řepy a ostatní suroviny zalijeme částí vývaru,přidáme máslo a vaříme na malém plaménku pod pokličkou asi čtvrt hodiny. Poté přidáme zbývající vývar, jemně nakrájené zelí, bobkový list, ocet, cukr, sůl, pepř a polévku vaříme, až zelenina změkne. Maso nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky.
Oddělenou červenou řepu zalijeme trochou vývaru, přidáme několik kapek octa, krátce podusíme a potom přidáme do polévky. Polévku rozdělíme na talíře,
do každé porce vložíme trochu smetany, porce posypeme jemně usekanou petrželkou nebo koprem a podáváme.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Boršč podle Víta, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/borsc-podle-vita">Recept: Boršč podle Víta</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Boršč podle Víta:
|