| Email šablony | DWN.cz | Domácí účto | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Formuláře na PC | Pletení | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Rybář | Recepty doma | FormOffice | Hromadné emaily | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Boršč podle Víta


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:28.6.2009

Ingredience:

250 g hověží maso
300 g červená řepa
120 g zelí
1 ks mrkev
1 ks cibule
2 ks rajčata
20 g máslo
1 lžička ocet
1 lžička cukr
1 ks bobkový list
1,5 dl kysaná smetana
1,2 l voda
pepř,sůl

Popis:

Hovězí maso uvaříme v osolené vodě doměkka, pak je vyjmeme, vývar odmastíme. Oloupanou červenou řepu jemně nastrouháme, mrkev nakrájím na nudličky, cibuli
na tenká půlkolečka, rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a drobně pokrájíme. Polovinu připravené červené řepy a ostatní suroviny zalijeme částí vývaru,přidáme máslo a vaříme na malém plaménku pod pokličkou asi čtvrt hodiny. Poté přidáme zbývající vývar, jemně nakrájené zelí, bobkový list, ocet, cukr, sůl, pepř a polévku vaříme, až zelenina změkne. Maso nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky.
Oddělenou červenou řepu zalijeme trochou vývaru, přidáme několik kapek octa, krátce podusíme a potom přidáme do polévky. Polévku rozdělíme na talíře,
do každé porce vložíme trochu smetany, porce posypeme jemně usekanou petrželkou nebo koprem a podáváme.


Jít na recept Boršč podle Víta >>