cibule 80 g
hovězí maso přední bez kosti 100 g
mléko 40g
olej stolní 80g
pepř mletý 0,8g
sůl 12g
telecí maso přední bez kosti 100g
vejce 32g
veka 80 g
vepřová plec bez kosti 200g
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Opláchnuté maso jemně umeleme společně s polovinou dávky oloupané cibule a s žemlí namočenou v mléce. Směs mírně osolíme, přidáme vejce a mletý pepř, pečlivě promícháme a rozdělíme na 20 stejných dílků. Z jednotlivých dílů tvarujeme ploché, kulaté placičky-bitky a v části horkého tuku po obou stranách je opečeme do zlatova. Při podávání ozdobíme bitky na povrchu(kolečky) cibule, osmažené ve zbylé dávce tuku do nazlátlé barvy. Vhodné přílohy: různě upravené brambory, tatarská nebo jiné studené omáčky apod.