| DWN.cz | EET Účtenky | Snadné hubnutí | FormOffice | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Formuláře na PC | Rybář | Domácí účto | Omalovánky | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Pletení | Email šablony | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bitky po kozácku s telecím masem


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:24.8.2014

Ingredience:

cibule 80 g
hovězí maso přední bez kosti 100 g
mléko 40g
olej stolní 80g
pepř mletý 0,8g
sůl 12g
telecí maso přední bez kosti 100g
vejce 32g
veka 80 g
vepřová plec bez kosti 200g

Popis:

Opláchnuté maso jemně umeleme společně s polovinou dávky oloupané cibule a s žemlí namočenou v mléce. Směs mírně osolíme, přidáme vejce a mletý pepř, pečlivě promícháme a rozdělíme na 20 stejných dílků. Z jednotlivých dílů tvarujeme ploché, kulaté placičky-bitky a v části horkého tuku po obou stranách je opečeme do zlatova. Při podávání ozdobíme bitky na povrchu(kolečky) cibule, osmažené ve zbylé dávce tuku do nazlátlé barvy. Vhodné přílohy: různě upravené brambory, tatarská nebo jiné studené omáčky apod.



Jít na recept Bitky po kozácku s telecím masem >>