Aspik:
1 vepřové koleno
2 vepřové nožičky
sůl
celý pepř
bobkový list
nové koření
hřebíček
2 stroučky česneku
1 cibule
2 sladkokyselé okurky
2 mrkve
půlku celeru
ocet
Remuláda:
200 g majonézy
1 lžička kaparů (nasekaných)
2 sladkokyselé okurky
1 cibulka
citronová šťáva
50 ml bílého vína
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejdříve připravíme aspik.
Do tlakového hrnce dáme vařit koleno a nožičky. Osolíme a přidáme koření, cibuli a česnek. Vaříme doměkka. Maso vyjmeme, nasekáme na kousky a vývar přecedíme.
Do tohoto základu vložíme maso, nakrájené okurky, cibuli, mrkev a celer. Povaříme a osolíme, dochutíme mletým pepřem a octem. Aspik nalijeme do formy (pekáčku) a necháme ztuhnout. Nakonec krájíme na porce a podáváme s opékanými bramborami. Přeléváme remuládou, kterou připravíme z uvedených ingrediencí.