1 bažant
50g másla
1 malá cibule
2dl smetany ke šlehání
několik kapek citrónové šťávy
pepř
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř. Do bažanta vložte kousek másla. Bažanta vložte do kastrolu prsy dolů na rozehřáté máslo, přidejte cibuli rozkrojenou na půlky, bažanta potřete rozehřátým máslem a pečte půl hodiny v málo vyhřáté troubě. Potom jej obraťte, podlijte smetanou a upečte doměkka za občasného přelévání mastnou šťávou. Cibuli vyjměte a do šťávy vmíchejte několik kapek citrónové šťávy. Podávejte s dušenou rýží a s kompotem.