| Email šablony | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | FormOffice | EET Účtenky | Domácí účto | Recepty doma | Formuláře na PC | Rybář | DWN.cz | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Pletení | Omalovánky | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Bažant na smetaně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 bažant | ||||||||
Popis: Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř. Do bažanta vložte kousek másla. Bažanta vložte do kastrolu prsy dolů na rozehřáté máslo, přidejte cibuli rozkrojenou na půlky, bažanta potřete rozehřátým máslem a pečte půl hodiny v málo vyhřáté troubě. Potom jej obraťte, podlijte smetanou a upečte doměkka za občasného přelévání mastnou šťávou. Cibuli vyjměte a do šťávy vmíchejte několik kapek citrónové šťávy. Podávejte s dušenou rýží a s kompotem. |