| Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Rybář | Recepty doma | Domácí účto | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Pletení | Hromadné emaily | Omalovánky | DWN.cz | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bažant na smetaně


Doba přípravy:01:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.6.2009

Ingredience:

1 bažant
50g másla
1 malá cibule
2dl smetany ke šlehání
několik kapek citrónové šťávy
pepř
sůl

Popis:

Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř. Do bažanta vložte kousek másla. Bažanta vložte do kastrolu prsy dolů na rozehřáté máslo, přidejte cibuli rozkrojenou na půlky, bažanta potřete rozehřátým máslem a pečte půl hodiny v málo vyhřáté troubě. Potom jej obraťte, podlijte smetanou a upečte doměkka za občasného přelévání mastnou šťávou. Cibuli vyjměte a do šťávy vmíchejte několik kapek citrónové šťávy. Podávejte s dušenou rýží a s kompotem.


Jít na recept Bažant na smetaně >>