600 g mletého masa
2 větší pórky
2 cibule
125 g tvarohu
sůl, pepř, sladká paprika, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, majoránka,
1 lžička hořčice,
1 lžíce kečupu
100 g oravské slaniny
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Pórek nakrájíme na kolečka a chvíli povaříme v osolené vodě, necháme okapata vychladnout. Z masa, jemně nakrájené cibule, tvarohu, koření a pórku vypracujeme směs, ze které vytvarujeme podlouhlou šišku. Vložíme ji do vymazaného pekáče, podlijeme trošičkou vody a ve středně vyhřáté trobě asi hodinu pečeme. V polovině pečení můžeme na vrch sekané poskládat plátky oravské slaniny a dopéct. Pokud nekdo nechce mastnější, slaninu vynechá.