![img/kat16.png](img/kat16.png) |
Kategorie receptů |
|
|
![email16.png](img/email16.png) |
Recepty na email |
|
|
![recept](img/dwn16.png) |
Doporučujeme |
|
|
![recepty](img/dwn16.png) |
Reklama |
|
|
|
|
![reklama](img/reklama.jpg)
|
Recept na Babiččiny polenské pouťové mrkvánky
|
|
![soft_detail_big.jpg](img/soft_detail_big.jpg) |
| |
Postup přípravy:Jako náplň se do mrkvanů použije strouhaná mrkev (na toto množství těsta asi 1,5 kg mrkve), které se upraví takto :
Do jemně rozstrouhané mrkve dáme asi čtvrt kg cukru krystalu, 1 vanilkový cukr a asi 50 celých nebo rozemletých fenyklů. Dusíme na 10 dkg másla 5 – 10 minut. Udušenou mrkev necháme vychladit. Ustojí-li se v mrkvi šťáva, po lehkém pomačkání ji slijeme, aby nebyla mrkvová náplň příliš řídká.
Z vykynutého těsta vykrájíme bochánky, které uvnitř naplníme mrkví. Na plech dáváme řídce, aby se nespekly – podle velikosti plechu 3x4 nebo 4x5. Bochánky podmastíme, pak lehce zmáčkneme. Okraje pomastíme, vršek potřeme zbylým bílkem a posypeme celým mákem.
Upečené a vychladlé mrkvany potřeme na posypaném vršku přehřátým nebo napůl rozpuštěným máslem (aby nestékalo) a posypeme hojně moučkovým cukrem s přimíchaným vanilkovým cukrem.
Z této dávky dostaneme zhruba 50 mrkvanů
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Babiččiny polenské pouťové mrkvánky, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/babicciny-polenske-poutove-mrkvanky">Recept: Babiččiny polenské pouťové mrkvánky</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Babiččiny polenské pouťové mrkvánky:
![reklama](img/reklama.jpg)
|
|
![](img/new16.png) |
Nové-upravené recepty |
![RSS - Nové a aktualizované recepty](img/rss.png) |
|
Sladké pokrmy
|
![recepty](img/dwn16.png) |
Reklama |
|
|
![recepty](img/dwn16.png) |
Ostaní |
|
|
|