|
Recept na Babiččin sváteční štrůdl
|
|
|
| |
Postup přípravy:Tuk rozpustíme (nesmí vařít!).
Do 1/8 l vlažné vody vyklepneme vejce, přidáme špetku soli, pár kapek octa, lžíci rozpuštěného tuku, zamícháme, vlejeme do mísy s moukou, promícháme, vyklopíme na vál a vypracováváme těsto, aby bylo hladké a nelepivé. Vypracované těsto podsypeme moukou a přiklopíme nahřátým kastrolkem.
Zatím co těsto odpočívá oloupeme jablka, zbavíme je jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Hrozinky opereme teplou vodou a necháme okapat na sítku. Jádra ořechů nakrájíme na kousky. Tři lžíce strouhanky osmahneme na lžíci tuku.
Těsto rozkrojíme na tři kusy. Každý kus vyválíme na tenký obdélníkový plát. Na vzdálenější 2/3 plátu rozsypeme lžíci opražené strouhanky, 1/3 strouhaných jablek, posypeme lžičkou skořice, lžící krupicového cukru, 1/3 opraných hrozinek, 1/3 krájených ořechů a polejeme lžící rozpuštěného tuku. Takto připravený plát zbalíme od naplněného konce, položíme na vymaštěný plech a pomastíme po povrchu zbytkem tuku.
Pečeme 25 minut ve vyhřáté troubě na 220 stupňů.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Babiččin sváteční štrůdl, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/babiccin-svatecni-strudl">Recept: Babiččin sváteční štrůdl</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Babiččin sváteční štrůdl:
|