6 ks kuřecích špalíčků
6 ks vrchních částí kuřecích stehen
1 velká cibule
1 fenykl
1 zázvor
1 konzerva krájených loupaných rajčat
1 celerová nať
2 stroužky česneku
1 masox
1 snítka petržele
1/2 mrkve
pár hráškových a fazolových lusků
trochu mrazené kukuřice
2 lžíce polohrubé ( hladké ) mouky
sůl a pepř
trocha másla
olivový olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Všechny kuřecí kousky i s kůží po obou stranách osolíme a opepříme. Na troše olivového oleje po obou stranách osmahneme (cca 5 minut každou stranu). Osmahlé kuřecí kousky vložíme i se vzniklou šťávou do tlakového hrnce. Na olivovém oleji osmahneme a po chvíli podusíme nakrájenou cibuli, fenykl a nastrouhanou půlku mrkve. Po cca 7 minutách přidáme najemno nastrouhaný zázvor a na jemné plátky nakrájený česnek. Chvíli mícháme a přidáme obsah krájených rajčat z konzervy. Tuto směs lehce provaříme a vsypeme do tlakového hrnce na kuřecí kousky. Přidáme sklenici a půl vody, masox a vaříme asi 25 minut. Maso vyjmeme z tlakového hrnce a dáme jej grilovat na 15 minut do trouby, v polovině kuře obrátíme. Mezitím zahustíme šťávu z hrnce dvěma lžícemi polohrubé ( hladké ) mouky. Těsně před dogrilováním polejeme kuře trochou másla aby nám udělalo zlatavou kůrčičku.