| Rybář | Domácí účto | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | FormOffice | Email šablony | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | DWN.cz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Formuláře na PC | Pletení | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Australské kuře


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.10.2016

Ingredience:

6 ks kuřecích špalíčků
6 ks vrchních částí kuřecích stehen
1 velká cibule
1 fenykl
1 zázvor
1 konzerva krájených loupaných rajčat
1 celerová nať
2 stroužky česneku
1 masox
1 snítka petržele
1/2 mrkve
pár hráškových a fazolových lusků
trochu mrazené kukuřice
2 lžíce polohrubé ( hladké ) mouky
sůl a pepř
trocha másla
olivový olej

Popis:

Všechny kuřecí kousky i s kůží po obou stranách osolíme a opepříme. Na troše olivového oleje po obou stranách osmahneme (cca 5 minut každou stranu). Osmahlé kuřecí kousky vložíme i se vzniklou šťávou do tlakového hrnce. Na olivovém oleji osmahneme a po chvíli podusíme nakrájenou cibuli, fenykl a nastrouhanou půlku mrkve. Po cca 7 minutách přidáme najemno nastrouhaný zázvor a na jemné plátky nakrájený česnek. Chvíli mícháme a přidáme obsah krájených rajčat z konzervy. Tuto směs lehce provaříme a vsypeme do tlakového hrnce na kuřecí kousky. Přidáme sklenici a půl vody, masox a vaříme asi 25 minut. Maso vyjmeme z tlakového hrnce a dáme jej grilovat na 15 minut do trouby, v polovině kuře obrátíme. Mezitím zahustíme šťávu z hrnce dvěma lžícemi polohrubé ( hladké ) mouky. Těsně před dogrilováním polejeme kuře trochou másla aby nám udělalo zlatavou kůrčičku.


Jít na recept Australské kuře >>