4 tlusté plátky slaniny, nakrájené na 2cm proužky napříč
120ml posekané cibule
120ml kečupu
2 lžíce bílého octa
2 lžíce vody
1 lžíce pikantné hořčice
1 lžička Worcestershire omáčky
1/8 lžičky soli a stejně černého pepře
450ml konzervovaných hnědých fazolí (nebo předem namočených a uvařených)
5 lžic krystalového cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V kastrolku usmažit slaninu po 4min, přidat k ní cibuli a obojí smažit, až je cibule měkká a slanina křupavá.
V míse smíchat ostatní ingredience, až na cukr a přidat do kastrolku, přikrýt a dusit po 20min., až se chutě prolnou. Nakonec přidat cukr a podávat horké s tmavým chlebem, k těstovinám, anebo ke grilovaným masům.