1 kg mrkve
2 velké cibule
1 – 2 stroužky česneku
40 g burákového a normálního másla ( asi 20 + 20)
2 lžíce rajského protlaku
1 bobkový list
několik hřebíčků
trocha tymiánu
trocha zelené petržele - pažitky nebo jiné zelené zeleniny
1 lžíce citronóvé š ťávy
3 dl. hovězího vývaru
25 g burákového másla
25 g mouky
2-3 lžíce vody
2 lžičky medu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nakrájíme cibuli (na větší kousky) a mrkev. Na pánvi rozpustíme máslo a burákové máslo (dohromady 40 g) a na něm cibuli a mrkev mírně osmažíme. Před koncem přidáme rozmačkaný česnek. Přendáme do pekáče a přidáme vývar, protlak, koření a citrónovou šťávu. Pečeme v troubě do měkka. Přidáme další burákové máslo (25 g) a mouku rozpuštěnou ve vodě - pokud se Vám zdá omáčka dostatečně hustá, můžete tento krok vynechat. Vaříme ještě cca 5 minut, aby se omáčka spojila. Dá se vylepšit přidáním 2 čajových lžiček medu