| Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Omalovánky | Pletení | Email šablony | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Recepty doma | FormOffice | Rybář | Domácí účto | Snadné hubnutí | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Africká pečená mrkev


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:19.7.2009

Ingredience:

1 kg mrkve
2 velké cibule
1 – 2 stroužky česneku
40 g burákového a normálního másla ( asi 20 + 20)
2 lžíce rajského protlaku
1 bobkový list
několik hřebíčků
trocha tymiánu
trocha zelené petržele - pažitky nebo jiné zelené zeleniny
1 lžíce citronóvé š ťávy
3 dl. hovězího vývaru
25 g burákového másla
25 g mouky
2-3 lžíce vody
2 lžičky medu

Popis:

Nakrájíme cibuli (na větší kousky) a mrkev. Na pánvi rozpustíme máslo a burákové máslo (dohromady 40 g) a na něm cibuli a mrkev mírně osmažíme. Před koncem přidáme rozmačkaný česnek. Přendáme do pekáče a přidáme vývar, protlak, koření a citrónovou šťávu. Pečeme v troubě do měkka. Přidáme další burákové máslo (25 g) a mouku rozpuštěnou ve vodě - pokud se Vám zdá omáčka dostatečně hustá, můžete tento krok vynechat. Vaříme ještě cca 5 minut, aby se omáčka spojila. Dá se vylepšit přidáním 2 čajových lžiček medu


Jít na recept Africká pečená mrkev >>