| Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Omalovánky | Pletení | Email šablony | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Recepty doma | FormOffice | Rybář | Domácí účto | Snadné hubnutí | DWN.cz |
|
| ||||||||
Africká pečená mrkev | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg mrkve | ||||||||
Popis: Nakrájíme cibuli (na větší kousky) a mrkev. Na pánvi rozpustíme máslo a burákové máslo (dohromady 40 g) a na něm cibuli a mrkev mírně osmažíme. Před koncem přidáme rozmačkaný česnek. Přendáme do pekáče a přidáme vývar, protlak, koření a citrónovou šťávu. Pečeme v troubě do měkka. Přidáme další burákové máslo (25 g) a mouku rozpuštěnou ve vodě - pokud se Vám zdá omáčka dostatečně hustá, můžete tento krok vynechat. Vaříme ještě cca 5 minut, aby se omáčka spojila. Dá se vylepšit přidáním 2 čajových lžiček medu |