kysané zelí
klobása domácí (nebo dunajská) - s červenou paprikou
brambory
sádlo
cibule
mletá červená paprika sladká
jíška(zásmažka)
sůl
majoránka
ocet
česnek
pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejdříve dáme vařit kyselé zelí.Vaříme jej téměř do měkka,spolu s klobásou ( 1ks asi 15 dkg / na 1 lt polévky).Zvlášť dáme vařit oloupané a na kostičky nakrájené brambory.( Brambory a zelí musí tvořit 1 obsahu hrnce polévky.) Na sádle (nešetřit) zpěníme cibulku a osmažíme ji do červena , přidáme do ní 1 pytlík červené sladké papriky (dle zvyklostí konsumentů možno použít papriku pálivou, případně možno přidat mleté čili koření).Až se uvaří brambory, tak do nich přidáme připravenou zpěněnou cibulku s paprikou a uvařené zelí s klobásou i s vodou ve které se obojí vařilo (klobásu před tím nakrájíme na kolečka). Také přidáme trochu jíšky ( hl. mouka a tuk). Osolíme, přidáme majoránku (nešetřit) , ocet,česnek, případně opepříme.