| Pletení | Email šablony | EET Účtenky | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Domácí účto | FormOffice | Snadné hubnutí | Recepty doma | Omalovánky | Rybář | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zelňačka s klobásou („Klobásová vánoční“ )


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:12.11.2009

Ingredience:

kysané zelí
klobása domácí (nebo dunajská) - s červenou paprikou
brambory
sádlo
cibule
mletá červená paprika sladká
jíška(zásmažka)
sůl
majoránka
ocet
česnek
pepř

Popis:

Nejdříve dáme vařit kyselé zelí.Vaříme jej téměř do měkka,spolu s klobásou ( 1ks asi 15 dkg / na 1 lt polévky).Zvlášť dáme vařit oloupané a na kostičky nakrájené brambory.( Brambory a zelí musí tvořit 1 obsahu hrnce polévky.) Na sádle (nešetřit) zpěníme cibulku a osmažíme ji do červena , přidáme do ní 1 pytlík červené sladké papriky (dle zvyklostí konsumentů možno použít papriku pálivou, případně možno přidat mleté čili koření).Až se uvaří brambory, tak do nich přidáme připravenou zpěněnou cibulku s paprikou a uvařené zelí s klobásou i s vodou ve které se obojí vařilo (klobásu před tím nakrájíme na kolečka). Také přidáme trochu jíšky ( hl. mouka a tuk). Osolíme, přidáme majoránku (nešetřit) , ocet,česnek, případně opepříme.


Jít na recept Zelňačka s klobásou („Klobásová vánoční“ ) >>