1 litr vody
0,25 litrů octa
12 tablet umělého cukru Cukerín
40 gramů soli
80 gramů cukr písek
1-2 hřebíčky
20 ks kuliček pepř celý
10 ks kuliček Nové koření
asi 20 koleček mrkve do 5 sklenic
asi 20 koleček cibule do 5 sklenic
trochu kopru cca do 5 sklenic
trochu zrníček hořčičného koření
natrhané okurky co se vleze do 5 sklenic
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli, mrkev a kopr rozdělíme na dno do 5 sklenic, ostatní ingredience povaříme ve vodě cca 15 minut a necháme vychládnout. Napěchujeme do sklenic čerstvé okurky a zalijeme nálevem až do plna. Pak zavařujeme na 80 stupňů celsia po dobu 20 minut. Pro spestření chuti můžeme ještě před uzavřením sklenic dát 2-3 hřebíčky do každé sklenice, chuť bude pak výraznější. je lepší nechat zavařené okurky aspoň 1 měsíc "uležet".